7. Mörk choklad är klimatvänligare än ljus

Mjölkchoklad/ljus choklad innehåller till skillnad från mörk choklad omkring en fjärdedel mjölkpulver som bidrar stort till utstläppen av växthusgaser.

70% av växthusgasutsläppen vid tillverkning av en 250 grams mjölkchokladkaka kommer från just framställandet av mjölkpulver. 1 kg mörkchoklad ger upphov till 0,9 kg växthusgaser, medan motsvarande mängd mjölkchoklad ger upphov till 2,7 kg. Om du dessutom väljer en chokladkaka gjord på ekologisk kakao har du minskat din miljöpåverkan ännu mer.

 

Källa: http://www.sik.se/matoklimat/Sammanfattning_GWP_Choklad_LISS.pdf

Bildkälla: http://sv.wikipedia.org/wiki/Choklad

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0